Utforsk ruiner og infiserte romskip i to nye C64-spill

Nylanserte Organism og Rocky Memphis: The Legend of Atlantis er lagt til rette for både klassisk maskinvare og TheC64 Mini.

Retroutgiveren Psytronik Software har gitt ut to nye spill for Commodore 64. Begge har grafikk og spilldesign av Trevor Storey, som virker involvert i veldig mange spill for tiden. Det første er Aliens-aktige Organism, et arkadeeventyr der du må utforske et stort romskip for å finne en mulig rømningsvei, og blant annet hacke ulike datasystemer for å oppnå målene dine.

Organism er utviklet i samarbeid med Achim Volkers (som har stått for kodingen) og Saul Cross (som har laget musikken). Her kan du se en trailer:

Spill nummer to heter Rocky Memphis: The Legend of Atlantis, og her er vi i Indiana Jones-territorium, med nok et actioneventyr. Dette er imidlertid en ren 2D-affære, der du må utforske et eldgammelt tempel fullt av mystiske fiender og fristende skatter.

The Legend of Atlantis er utviklet i samarbeid med Stuart Collier (koding) og Saul Cross (musikk). Trailer:

Begge spillene er tilgjengelige på diskett og kassett, i ulike utgaver. Men du kan også kjøpe dem via nedlasting på Itch.io, hvis du vil spille dem på emulator eller overføre dem til Commodore 64 (for eksempel på SD2IEC) selv. En spennende detalj er at hvis du kjøper de nedlastbare versjonene, kommer de med en forhåndssdefinert fil for TheC64 Mini også.

En av de tingene jeg håpet på da TheC64 Mini ble lansert, var at minisystemet kom til å ha en god effekt på det vesle miljøet rundt spillutvikling på Commodore 64, rett og slett ved å bringe inn flere potensielle kunder for de som bruker mye av tiden sin på å lage spill som holder kommersiell kvalitet.

Det gjenstår selvsagt å se om dette skjer, men det er i alle fall smart av utgivere som Psytronik å legge til rette for brukere av minikonsollen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.