Har du sett dette GOG-påskeegget?

Konami-koden lar deg spille Pong og Snake på GOG-nettstedet.

I gamle dager brukte spill typisk knappekombinasjoner for å gi deg juksemuligheter. Den mest kjente er kanskje Konami-koden, som ble aktivert ved hjelp av følgende knapper på NES-kontrolleren:

Pong på GOG.com.
Pong på GOG.com.

↑↑ ↓↓ ←→ ←→ B A

Altså, pil opp to ganger, pil ned to ganger, venstre, høyre, venstre, høyre, B og A. Prøv å gjøre det på GOG.com.

Hvis det funker i din utvalgte nettleser, skal du altså få opp et lite spillrom der du kan spille enkle utgaver av Snake og Pong, og kanskje flere i fremtiden, om GOGs utviklerteam har tid til overs.

Konami-koden

Konami-koden ble forøvrig introdusert i spillet Gradius på NES, som ble sluppet i 1986. Koden ble skapt av Kazuhisa Hashimoto, som jobbet med å overføre arkadespillet til NES, og syntes det var rimelig vanskelig. Så for å gjøre testingen lettere, la han inn denne koden for å gi seg selv tilgang på de tilgjengelige bonusene.

«Uheldigvis» glemte han å skru av koden før lanseringen, men Konami fant ut at det kanskje bare var like greit å la den bli i spillet, siden det virket usannsynlig at folk kom til å oppdage akkurat den knappekombinasjonen på egenhånd. Den havnet så i en hel bråte andre Konami-spill, slik som Contra, og det var med det spillet den først ble velkjent.

Du kan lese hele historien om Konami-koden på nettstedet DMarket.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.