Nye eksklusive relanseringer på GOG

Shivers, Fallen Haven og Metal Fatigue har blitt hentet frem fra glemselen og relansert på GOG.

Den DRM-frie spillbutikken GOG har fått fire nye nittitallsspill i sortimentet sitt. Disse skal være hentet fra ønskelisten til GOG-miljøet, der man kan stemme på spill man ønsker å se lansert på tjenesten. Det er derfor en litt merkelig samling utgivelser vi har fått i dag.

Shivers.
Shivers.

Eventyr og strategi

Først ut er Shivers, som ble lansert av Sierra i 1995, og er et førstepersons grøssereventyr satt til en surrealistisk verden. Teknisk sett minner det om Myst, men det har noen interessante aspekter ved seg. Blant annet er det slik at miljøene og gåtene endres mellom hver gang du spiller, og du kan løse alt i den rekkefølgen du ønsker.

Så har vi Fallen Haven og Fallen Haven: Liberation Day, som kom i henholdsvis 1997 og 1998. Dette er to turbaserte strategispill der du må drive krigføring på ulike planeter, hvor du også kan bygge ulike strukturer og forske på teknologier. Jeg må ærlig talt innrømme at jeg ikke kan huske å ha hørt om disse spillene før.

Fallen Haven.
Fallen Haven.

Sist ut er en annen obskur tittel, nemlig Metal Fatigue fra år 2000. Her er vi i sanntidsstrategiens verden, men dette er ikke noen enkel Command & Conquer-klone. Du må nemlig holde styr på tre ulike «slagmarker» samtidig – i tillegg til planeten overflate må du også krige under jorden og i bane rundt kloden.

Som sagt: En litt merkelig samling utgivelser, og ikke noen direkte superkjente navn, men det er alltid godt nytt at gamle spill blir gjort tilgjengelige igjen. Hvis du har gode minner fra noen av disse spillene, må du gjerne dele dem i kommentarfeltet!

En kommentar om “Nye eksklusive relanseringer på GOG”

  1. Godt å se at det er noen spill jeg kjenner bedre til enn deg;) Har ventet i årevis på at gog skulle legge ut Fallen Haven. Er jo alltid en fare for å bli skuffet når det nesten er 20 år siden sist gjennomspilling, men det vil den kommende uken(e) vise :)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.