Lyst til å spille Morrowind igjen?

Da kan du jo bytte de gamle teksturene ut med noen helt nye.

The Elder Scrolls III: Morrowind er et av de aller beste rollespillene som har kommet ut, på tross av et litt for overivrig dyreliv. Det hadde også mildt sagt nydelig grafikk da det kom i 2002, og den har for så vidt holdt seg ganske godt. Men spillet ser utvilsomt langt skarpere ut i minnene dine enn det faktisk gjør i virkeligheten.

Det er faktisk litt sjokkerende å se hvor dårlige originalteksturene er.
Det er faktisk litt sjokkerende å se hvor dårlige originalteksturene er. De ser ikke silk ut i minnene mine!

Nye teksturer

Heldigvis kan man gjøre noe med dette, siden det er fullt mulig å laste ned modifikasjoner for spillet. Og nå har det kommet en stor teksturpakke som erstatter en stor del av de gamle teksturene med helt nye og langt skarpere saker, som samtidig skal være trofaste mot originalgrafikken. Den er laget av en Morrowind-fan ved navn Nico Wilhelm, og kan lastes ned i to versjoner.

Den første er en «purist»-versjon som kun fikser de aller verste teksturene, mens den andre gjør litt større endringer med blant annet «normal maps», som gir inntrykk av at todimensjonale teksturer har tredimensjonale overflater.

Jeg tok forøvrig nylig turen tilbake til Vvardenfell, for å besøke hula jeg bodde i da jeg opprinnelig spilte spillet for femten år siden.

Morrowind er heldigvis fortsatt lett å få fatt i, og finnes både på Steam og GOG.

[via DSOGaming]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.