Det tidlige 3D-rollespillet Drakkhen er ute på GOG

Dette er et unikt åpen verden-rollespill fra 1989.

GOG har relansert rollespillet Drakkhen, som opprinnelig kom ut i 1989. Dette er et veldig interessant spill, da det er et svært tidlig eksempel på et åpen verden-rollespill satt til en tredimensjonal verden med dag/natt-syklus og det hele.

Uh-oh!
Uh-oh!

Typiske rollespill fra samme tid var enten todimensjonale, eller foregikk i begrensede korridorer der man navigerte ved å hoppe fra rute til rute på spillbrettet, men i Drakkhen kan du fritt bevege deg rundt i de tredimensjonale miljøene.

Rart grensesnitt

Samtidig skal det sies at spillet neppe kommer til å fremstå som veldig intuitive for nye spillere – utviklerne av Drakkhen utforsket ukjent territorium med dette spillet, og det er ikke nødvendigvis slik at alle løsningene de valgte fungerer like godt. Spesielt ikke nå i 2018, etter at vi har blitt «trent opp» av flere generasjoner med spill som gjør ting veldig annerledes.

Spillet er utviklet i Frankrike.
Spillet ble utviklet i Frankrike.

Men om du har lyst til å utforske en av rollespillsjangerens tidlige pionerer, så skilter altså Drakkhen med en gigantisk verden full av over 150 unike monstre (inkludert noen som er ganske … unike) og bruke 200 magiske formularer.

Forresten; timingen for denne lanseringen er temmelig uheldig for GOG sin del, for spilltilbudspesialisten Fanatical selger for tiden Steam-versjonen av dette – og 20 andre spill fra Piko-sortimentet – for én euro. Så du kan kjøpe Drakkhen og få 20 andre spill med på kjøpet for ti kroner på Fanatical, eller du kan kjøpe det alene for femti kroner på GOG.

Jeg tipper riktignok at GOG-versjonen er litt mer robust og gjennomtestet enn Steam-versjonen – utgiver Piko Interactive er ikke kjent for å legge så voldsomt mye arbeid i Steam-lanseringene sine. Noe Steam-siden til Drakkhen for så vidt er et eksempel på; den viser kun bilder fra EGA-versjonen, hentet fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.