Bilskilt

Noen bilskilt er gøyere enn andre.

Her om dagen kjørte jeg elbilen (Leaf 2018, red. anm.) på E18 fra Kristiansand mot Oslo med kjerring og unger. Stillheten hadde senket seg i bilen, etter at de små endelig fikk utdelt hvert sitt nettbrett slik at de kunne se på film. Kilometer etter kilometer i tropevarme (30 grader) kjørte vi. Rumlingen fra dekk mot asfalt, og motorstøy fra passerende biler preget lydbildet. Men dette ble mer bakgrunnsstøy. I praksis satt vi der i stillhet. Bilen styrte for det meste av seg selv.

På tre- og firefeltsstrekningene ble vi stadig forbikjørt. Jeg holdt meg til fartsgrensen, og i alle fall ikke noe over. Hadde aldri dratt på langtur med elbil før, så jeg var ikke helt sikker på rekkevidde på motorvei. Frykten for å komme til opptatte ladestasjoner når vi trengte de som mest, viste seg forresten å være totalt ubegrunnet. Men det er en annen sak. Vi hopper til et bestemt øyeblikk på reisen:

Plutselig bryter jeg ut i rå, spontan latter. Vi blir forbikjørt igjen. På firefelts, så bilen smyger seg forbi. Egentlig ikke noe unormalt i det. Kjerringa ser rart på meg og spør hva i alle dager jeg flirer av. «Se på bilskiltet til den bilen der,» hikster jeg fram. Hun ser. Leser. Staver. Bare masse rare bokstaver. Fem bokstaver. Noen gjentar seg. Hun skjønner ingenting. Ser bare dumt på meg. Jeg smiler, og humrer videre.

IDDQD

Håper bare for hans (eller hennes) del at det funker.

 

Har dere noen gang brutt ut i spontan latter av et bilskilt, eller er jeg den eneste? Fortell oss gjerne i kommentarfeltet!

4 kommentarer om “Bilskilt”

  1. Ser litt undrende på hans (skribenten) kone, mens jeg klør meg i hodet og lurer på om jeg er for urban, eller om jeg ikke er nerd nok..

    Er det åpnet for rene skrift skilter? Så ett forleden jeg også, men husker ikke hva det var for noe.. men sikkert like unødvendig som hva nå enn iddqd er… :p

    Svar
  2. Vel, siden det er i spillhistore bør en da koble til at det er nettopp spillhistorie. Og iddqd er da fra doom, nærmere bestemt cheat koden til god mode.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.