Civilization VI har droppet Red Shell

Den kontroversielle programvaren er fjernet fra strategispillet.

For en tid tilbake kom det frem at en rekke spill benytter seg av et analyseverktøy ved navn Red Shell for å hente inn informasjon om brukerne. Dette var det naturlig nok ikke alle som likte så voldsomt godt, og Civilization VI er et av spillene som har fått hard medfart av kundene etter avsløringen. Spesielt siden Red Shell ble installert via en oppdatering lenge etter lansering.

Jeg må innrømme at jeg ikke hadde spesielt stor tro på at klagestormen skulle fungere, men det har den faktisk gjort, og i den siste oppdateringen for Civilization VI ble Red Shell fjernet. Oppdateringen innfører forøvrig også mulighet til å spille flerspiller med folk på en annen plattform, slik at PC-eiere og Mac-eiere kan spille sammen.

Oss til 2K Games.
De hørte faktisk på oss.

Red Shell

Civilization VI er altså bare ett av mange spill som har brukt Red Shell, men etter at det ble snakk om programvaren har svært mange av spillene dropped den. Du kan finne en liste over kjente spill som bruker Red Shell på Reddit (og det er også en liste her).

Red Shell sier selv at de samler informasjon som inkluderer operativsystem, IP-adresse, nettleserversjoner, skjermoppløsning, brukerid-en i det aktuelle spillet og teksttypeprofiler. De skriver også dette:

– Tjenesten vår forteller i praksis «denne datamaskinen klikket på en lenke fra denne YouTube-videoen, og den samme datamaskinen spilte spillet ditt.»

Nettstedet CSO Security skriver imidlertid at «hvorvidt Red Shell kan brukes til å samle informasjon som kan identifisere deg ser ut til å komme an på om spillutviklerne [som bruker det] er late eller ikke.»

Red Shell påpeker at programmet aldri kjører utenom de spillene som bruker det. De har en egen «opt out»-side på nettstedet sitt, men man må faktisk kontakte dem direkte via e-post for å «få informasjon om» hvordan man kan bli ekskludert fra sporing i enkelte spill. Det holder selvsagt ikke å slette de relevante filene fra spillmappene, da vil nemlig ikke spillene kjøre.

Sånn utenom den mulige spioneringen, liker vi Civilization VI ganske godt her på Spillhistorie.no.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.