Dragon’s Lair har funnet veien til GOG

De originale interaktive filmene har fått DRM-frie utgaver.

Om du ikke har hørt om Dragon’s Lair før, vil det kanskje overraske deg at bildet i toppen er fra et dataspill lansert sommeren 1983. Men den tegnefilmaktige grafikken har en enkel forklaring; det er en tegnefilm. Dragon’s Lair benyttet seg av en laserdisc-avspiller kombinert med en datamaskin, og spilte rett og slett av ulike filmsekvenser basert på hva spilleren foretok seg.

Hjemmeversjonene hadde ikke fullt så detaljert grafikk.
Hjemmeversjonene hadde ikke fullt så detaljert grafikk.

QTE-spillenes forfar

I praksis fungerer det ganske likt et moderne spill med «quick time events» – avhengig av hva som skjer på skjermen må du i hui og hast trykke en eller annen knapp for å unngå at figuren din dør en grusom (og komisk) død. Er du rask nok, overlever han, og spillet kan fortsette.

Selve tegnefilmen ble skapt under ledelse av Disney-veteranen Don Bluth, og spillets unike konsept sikret at det ble en massiv suksess på arkadespillmarkedet tidlig på åttitallet.

Nå er Dragon’s Lair Trilogy ute på GOG. Denne pakken inkluderer Dragon’s Lair, Dragon’s Lair 2 og Space Ace. Dragon’s Lair-spillene har fått massevis av relanseringer i årenes løp, og er også ute på Steam og PS4. Pakken skilter også med intervjuer med skaperne og bak scenene-stoff. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.