Slik relanserer GOG klassiske spill

Ny dokumentarfilm gir et innblikk i utfordringene bak den populære tjenesten.

Spillportalen GOG er en gjenganger her på Spillhistorie.no, fordi de stadig relanserer klassiske spill som vi (og forhåpentligvis dere) er interessert i. Det å få ut disse gamle titlene er imidlertid ikke alltid like lett, og i en ny dokumentarfilm fra gjengen i Noclip får vi høre om noen av utfordringene GOG har når de forsøker å bringe klassiske spill tilbake til markedet.

Fascinerende film

Dokumentarfilmen tar også en titt på portalens historie, fra starten der de kun fokuserte på gamle spill til nåtiden, der hovedsalgsargumentet deres handler om frihet fra kopibeskyttelse (DRM). Det er en overraskende interessant film, også for de av oss som har fulgt GOG relativt nøye fra starten av.

Et poeng som kom frem under filmen er for eksempel at når GOG fikser klassikere for moderne operativsystemer, står utgiverne fritt til å bruke deres arbeid når de relanserer disse på andre portaler, slik som Steam. Jeg har noen ganger sett dette skje, men har ikke vært klar over at det er en spesifikk ting GOG tillater.

Hele dokumentaren varer i cirka 40 minutter. Her kan du se den:

Spoiler: De prøver fortsatt å få No One Lives Forever-spillene ut på GOG.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.