I dag slippes endelig La-Mulana 2

Vi loves et stort og åpent plattformeventyr i klassisk stil (og med klassisk vanskelighetsgrad).

Kultklassikeren La-Mulana får en oppfølger i dag. La-Mulana 2 har vært under utvikling svært lenge, og hadde også en vellykket folkefinansieringskampanje på Kickstarter i 2014. Nå er det altså klart for lansering, og slippes på Steam, Playism, GOG og Humble Store.

Flotte piksler.
Flotte piksler.

Stort plattformeventyr

La-Mulana 2 er et stort, «Metroidvania-aktig» plattformeventyr der du nok en gang må utforske eldgamle ruiner for å redde verden. Her må du forholde deg til feller, monstre og mystiske gåter, i det som beskrives som en klassisk spillopplevelse der du får svært lite hjelp underveis.

Spillet skal være ikke-lineært, og det blir opp til deg hvilken rekkefølge du vil forsøke å jobbe deg gjennom spillets verden. Men ikke alle stedene er tilgjengelige fra starten av, og miljøene vil endre seg etter hvert som du spiller. Utviklerne forventer at en gjennomspilling vil ta 20-30 timer. Her er en helt fersk trailer:

Forgjengeren ble først lansert som et gratisspill så langt tilbake som i 2005. Spillet var ment å skulle emulere stilen til klassiske plattformeventyr, og da spesielt spill for MSX-plattformen. I utgangspunktet var det kun tilgjengelig på japansk, men en fan ved navn Ian Kelley oversatte det til engelsk, og det endte opp med å bli svært populært. Senere fikk det en kommersiell nyversjon.

Det blir spennende å se om oppfølgeren lever opp til forventningene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.