Brettspillet Gloomhaven kommer til PC

Et av fjorårets mest populære brettspill tar steget over til den digitale verdenen.

Spillutgiveren Asmodee Digital står bak en hel bråte digitaliseringer av populære brettspill, og de har i tillegg annonsert haugevis av kommende utgivelser (inkludert Munchkin og Terraforming Mars). Nå har de røpet at Gloomhaven slippes på Steams «early access»-tjeneste tidlig neste år.

Grottekravling og taktisk kamp

Gloomhaven er et rollespill der spillerne må samarbeide om å komme seg gjennom grotter fulle av fiender som må overvinnes gjennom taktisk, turbasert kamp. Etter at spillerne har kommet seg helskinnet gjennom en grotte må de velge hva de skal gjøre videre (litt som i en «velg ditt eget eventyr»-bok).

Dermed er det meningen at spillet skal spilles over flere runder, der både figurene og spillverdenen utvikles over lang tid.

Asmodee Digital har ikke sagt så voldsomt mye om dataspillversjonen, men forteller at den blant annet vil få en helt ny «roguelike»-modus som skal kunne spilles om og om igjen. Spilldesigner Isaac Childes sier også at de ønsker å gjøre dataspillet til et unikt produkt, og ikke bare en digitalisering av brettspillet. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.