Nå er byggespillet TerraTech ferdigutviklet

Design dine egne farkoster, fabrikker og gruvemaskinerier, og overlev på en uendelig planet.

For noen år tilbake fikk vi en hel bråte spill der du måtte designe dine egne kjøretøyer og andre farkoster, men nå virker det som interessen rundt slike byggespill har stoppet litt opp. Kanskje fordi mange av disse spillene ble lansert i «early access», og holdt seg der litt i overkant lenge? Det er vel begrenset hvor mange halvferdige spill i samme stil man gidder å eie.

Konseptet er fortsatt veldig kult.
Konseptet er fortsatt veldig kult.

Nå har i alle fall ett av dem fått full lansering. TerraTech ble sluppet i «early access» i februar 2015, og den 10. august i år ble endelig fullversjonen sluppet. I tillegg til Steam (der det koster 176 kroner) er spillet ute på Xbox One og PS4.

Mange muligheter

TerraTech gir deg rollen som gruvearbeider på en tilfeldig generert, uendelig planet. Her må du bygge ulike maskiner for å samle ressurser og bekjempe farer, og spillet beskrives som en åpen sandkasse som kombinerer kamp, utforsking og bygging. I tillegg til kampanjemodusen har det en kreativ modus og en utfordringsmodus.

Flerspiller får vi også, men dessverre er det ikke snakk om noen samarbeidsmodus enda. I stedet virker det som flerspillermodus kun handler om å ta knekken på motspillerne. En form for samarbeidsflerspiller ligger visstnok i fremtidsplanene, men det er ikke klart når denne blir ferdigutviklet. Så selv om TerraTech er ute av «early access», er det altså fortsatt ikke helt ferdig.

Utviklerne har forøvrig lagt ut en stor liste over fremtidsplaner, så hvis du er interessert i spillet bør du ta en titt på den. Her er en trailer som viser noen av de mange byggemulighetene i TerraTech:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.