Neo Geo Mini slippes internasjonalt i september

I Japan ble den utsolgt før lansering. Vår versjon får et litt annet spillutvalg.

SNK sin eksklusive Neo Geo-konsoll har fulgt i fotsporene til NES, SNES og Commodore 64, og Neo Geo Mini ble nylig lansert i Japan. Der har den tydeligvis blitt en stor suksess, for lagerne var tomme allerede før lanseringsdatoen. Den internasjonale versjonen skal lanseres i september, og det gjenstår å se om europeerne går like bananas for minikonsollen som japanerne har gjort.

Egen skjerm

Neo Geo Mini er altså en minikonsoll med 40 innebygde spill. Men den gjør ting litt annerledes enn konkurrentene, blant annet fordi den har skjerm, stikke og skyteknapper på selve systemet. Du kan altså enten bruke den som en håndholdt konsoll, eller koble den opp mot en TV (og benytte deg av opp til to separate håndkontrollere).

Sjansene er vel størst for at man primært vil gjøre det siste, siden konsollen neppe passer så godt i jakkelomma, og strengt tatt ikke ser kjempegod ut å holde i hendene.

Maskinen er 162 millimeter høy, 135 millimeter bred og 108 millimeter lang. Den veier 600 gram, og skjermen er på 3,5″. I tillegg til to kontrollerporter og HDMI-utgang har den utgang for hodetelefoner og lignende.

Engelskspråklige anmeldelser av systemet på sider som Nintendo Life og Techradar er stort sett positive, men påpeker at HDMI-kabel ikke følger med, og at man også må kjøpe håndkontroller(e) separat. Dermed koster det litt mer enn prisen på konsollen om man ønsker å ha den under TV-en.

Den internasjonale prisen er anslått til 130 dollar eller 100 pund, noe som gjerne betyr en tusenlapp her til lands. Listen over innebygde spill i vår versjon kan du se til høyre, eller i en litt mer oversiktlig liste under denne entusiastiske traileren:

Inkluderte spill

 • 3 Count Bout
 • Art of Fighting
 • Blazing Star
 • Blue’s Journey
 • Crossed Swords
 • Fatal Fury Special
 • Foot Ball Frenzy
 • Garou: Mark of the Wolves
 • Ghost Pilots
 • King of the Monsters
 • King of the Monsters 2
 • Kizuna Encounter: Super Tag Battle
 • Last Resort
 • Magician Lord
 • Metal Slug
 • Metal Slug 2
 • Metal Slug 3
 • Metal Slug 4
 • Metal Slug 5
 • Metal Slug X
 • Mutation Nation
 • Ninja Master’s: Haou Ninpou Chou
 • Puzzled
 • Real Bout: Fatal Fury
 • Robo Army
 • Samurai Shodown II
 • Samurai Shodown IV: Amakusa’s Revenge
 • Samurai Shodown V Special
 • Sengoku 3
 • Shock Troopers
 • Shock Troopers: 2nd Squad
 • Super Sidekicks
 • The King of Fighters ’95
 • The King of Fighters ’97
 • The King of Fighters ’98
 • The King of Fighters 2000
 • The King of Fighters 2002
 • The Last Blade 2
 • Top Player’s Golf
 • World Heroes Perfect

Mye slåssespill, altså – med andre ord bør man kanskje helst ha to håndkontrollere om man skal få maks utbytte av denne saken.

Origininale Neo Geo er en spillkonsoll av det eksklusive slaget – maskinvaren debuterte som et arkadesystem i 1990, men ble også tilgjengelig for hjemmebrukere. Systemet var spesialisert på heftige 2D-spill, og fikk kjente serier som Metal Slug, Samurai Shodown og King of Fighters.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.