Visste du at Team 17 jobbet med et Herbie-spill?

Den populære folkevogna skulle få Amiga-spill på nittitallet.

I forbindelse med at jeg skulle ta noen bilder for forrige ukes coverdisk-artikkel, kom jeg over en artig liten nyhetssak i et gammelt nummer av Amiga-bladet CU Amiga. I august 1991 meldte nemlig bladet at Team 17 – studioet som i dag er mest kjent for spillserier som Alien Breed og Worms – hadde sikret seg rettighetene til å lage et spill basert på Herbie-filmene.

– Team 17 har sikret seg lisensen over alle lisenser. Rull unna Schwarzenegger, The Love Bug er tilbake!

Bilde fra The Love Bug, eller På to hjul i svingen som den av en eller annen grunn het i Norge. Bilde: IMDB.
Bilde fra The Love Bug, eller På to hjul i svingen som den av en eller annen grunn het i Norge. Bilde: IMDB.

Joyride

Spillet het Joyride, og skulle være et «diagonalt skrollende bilspill» med 7500 «skjermer» fulle av hooligans, fartsdumper og politifolk som alle skulle forsøke å hindre den populære folkevogna i å finne sin kjære. Underveis kunne man forbedre folkevogna med bedre motor, girkasse, lys og så videre.

– Hva blir det neste, spør vi? The Sound of Music?

Om Joyride hadde blitt et godt spill om det hadde blitt ferdig aner jeg ikke – det var sannsynligvis en grunn til at det ble kansellert i utgangspunktet. Men hele nyheten virker så rar at jeg faktisk trodde det måtte være aprilnummeret jeg leste. Team 17 er ikke akkurat kjent for sine mange lisensspill, og skulle de først lage et, var Herbie et rimelig spesielt førstevalg.

Men for all del; jeg er nok ikke den eneste som leide Herbie-filmene på VHS opp til flere ganger på åttitallet, så det kan godt være jeg ville tatt en titt på et Herbie-spill om jeg noensinne fikk sjansen. Jeg lurer på hvor langt det kom i utviklingen, og om det finnes noen rester av koden, grafikken og så videre i dag.

Faksimile: EMAP Images.

Funfact: Herbie er listet som en egen skuespiller på IMDB.

Toppbildet har jeg manipulert frem selv, det finnes så vidt meg bekjent ingen bilder fra spillet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.