THQ Nordic har kjøpt Timesplitters-rettighetene

Den populære skytespillserien har blitt gjenforent med restene av originalstudioet.

I en kortfattet pressemelding har den svensk/østerrikske spillutgiveren THQ Nordic annonsert at de har kjøpt rettighetene til Timesplitters-serien, samt det skrekkelig undervurderte actioneventyret Second Sight. Kjøpet er gjort gjennom tyske Koch Media GmbH, som er et heleid datterselskap i THQ Nordic, og som igjen eier spillutgiveren Deep Silver.

Dette er sentralt, for Timesplitters-serien ble opprinnelig skapt av Rare-veteranene i Free Radical Design. Dette studioet ble i sin tid kjøpt av Crytek, og til slutt nedlagt som et resultat av at Crytek hadde massive finansielle problemer. Et nytt studio ble imidlertid dannet samme dag, i regi av Deep Silver. De overtok både spillet Free Radical Design jobbet med, og de fleste utviklerne der.

Originale TimeSplitters. Skjermbilde: Mobygames.
Originale TimeSplitters. Skjermbilde: Mobygames.

Nyversjoner og oppfølgere?

Pressemeldingen går ikke i detalj om hva slags planer THQ Nordic og Deep Silver har for serien. THQ Nordic har vært veldig flinke til å børste støv av gamle klassikere, mens Deep Silver på sin side virker sultne på å få kontroll på flere større serier. Så både relanseringer og nye spill virker aktuelle.

TimeSplitters ble opprinnelig lansert i år 2000, og er et førstepersons skytespill der handlingen foregår over hundre år (fra 1935 til 2035). Totalt stifter vi bekjentskap med 18 forskjellige figurer, som vi må hjelpe i sin kamp mot ondsinnede mutanter som kalles «timesplitters».

Spillet ble utviklet av en gjeng veteraner fra teamet bak Nintendo 64-klassikeren GoldenEye 007, og har mange likhetstrekk med denne klassikeren (inkludert en samarbeidsmodus). I pressemeldingen trekker THQ Nordic frem spillets unike humor, og de mange mulighetene spillerne fikk til å skreddersy opplevelsen sin, som noen av grunnene til at TimeSplitters ble så populært.

Serien fikk to spill til, og et fjerde var under utvikling, men ble kansellert. Da dette ble kjent sa Crytek-sjef Cevat Yerli at han «skulle ønske de jobbet med det», men at hvis de lanserte et TimeSplitters 4 «ville ingen bry seg utenom gamle tilhengere av serien». Antakeligvis tenker THQ Nordic og Deep Silver litt annerledes.

Toppbildet er basert på bildemateriale fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.