Retrotimen: Rocky

Ukens hardtslående tema er den klassiske Sylvester Stallone-filmen Rocky, og det offisielle Rocky-spillet for Master System.

Ukens episode starter med en liten hyllest til ei stor dame, nemlig Ingrid Espelid Hovig, som nylig gikk bort. Deretter starter det ordinære programmet, med en anbefaling av plattformspillet Captain Toad Treasure Tracker for Switch. Er det verdt å kjøpe hvis du allerede eier Wii U versjonen?

Spillet henter motstandere fra hele serien.
Spillet henter motstandere fra hele serien. Bilde: Mobygames.

Rocky Balboa

Ukens film er en klassiker, nemlig Rocky fra 1976. Dette var filmen som for alvor satte Sylvester Stallone på skuespillerkartet, og den har faktisk en interessant bakgrunnshistorie som på mange måter er en slags parallell til handlingen i selve filmen. Denne får du høre i podcasten, der filmen også diskuteres i detalj.

Filmen roses opp i skyene – men hva med spillet? Rocky fikk faktisk et offisielt spill på Sega Master System, som kom ti år etter filmens lansering. Det byr kanskje ikke noen spesielt trofast gjengivelse av handlingen fra filmen, men det inneholder til gjengjeld ganske mye boksing.

Spillet fikk en blandet mottakelse da det kom ut, og det får det av gjengen i Retrotimen også. De er nemlig ikke enige om hvor godt spillet faktisk er. Hør diskusjonen i ukens episode, som du finner her.

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie, kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Du kan dessuten få med deg episodene på Radio Trondheim (hver tirsdag klokken 18.00).

Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.