Herlige Baba Yetu gjorde det stort på amerikansk TV

Se en av spillhistoriens beste låter ta America’s Got Talent med storm.

Her er en artig liten sak som selvfølgelig har gått meg hus forbi, selv om det hendte for nesten én måned siden: Et amerikansk kor ved navn Angel City Chorale gjorde det stort i underholdningsfenomenet America’s Got Talent. Okay, det er kanskje ikke så spennende i seg selv, poenget er låten de valgte å fremføre – Christopher Tins fabelaktige tittelmelodi for Sid Meier’s Civilization IV, Baba Yetu.

Ta en titt:

Rimelig kult, ikke sant?

Grammy-vinnende spillmusikk

Baba Yetu er kanskje den herligste tittelmelodien til noe spill, noensinne, og jeg er neppe den eneste som nesten alltid ventet litt med å gjøre noe i Civilization IVs menyer for å sikre at jeg fikk høre den ferdig før selve spillet startet. Den store tragedien var at ekspansjonene kom med sine egne tittelmelodier, og de var ikke i nærheten av like kule.

Vi spillere var ikke de eneste som lot oss imponere av Baba Yetu, og låten ble faktisk det første eksempelet på spillmusikk som har vunnet en Grammy (noe den gjorde i 2011). Det er selvsagt godt mulig det er derfra koret har fått rede på den, men få spillserier favner like bredt som Civilization, og jeg tør garantere at flere av deltakerne har hørt den i sin originale innpakning.

Hvis du lurer på teksten i Baba Yetu, så er det altså Fader Vår på swahili. Christopher Tin har forresten også laget tittelmelodien til Civilization VI. Her er originalversjonen fra spillet:

Via Quarter to Three, der jeg også fant denne fantastiske anmeldelsen av The Crew 2.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.