Grammy-vinner Christoper Tin lager Civilization VI-musikk

Mannen bak Baba Yetu lager tittelsporet til Civilization VI.

Førstkommende oktober kommer det neste spillet fra Sid Meier og Firaxis, Civilization VI, ut. Dette er et spill som vi på Spillhistorie.no gleder oss stort til. Og nå får vi enda en grunn til å glede oss:

civilization vi 3Det fjerde spillet i denne spillserien fikk tittelmusikken skrevet av komponisten Christopher Tin. Sangen «Baba Yetu», fra Civilization IV, er en nydelig sunget Fader Vår på det afrikanske språket swahili, og Tin ble belønnet for innsatsen med den første, og så langt eneste, Grammy-prisen gitt for spillmusikk. Det var derfor både gledelig og svært spennende da Eurogamer i går kunne avsløre at Christopher Tin skal lage tittelsporet for det kommende Civilization VI.

Tittelsporet vil hete «Sogno di Volare», eller «The Dream of Flight» på engelsk, og allerede neste uke vil stykket få sin debut i Cadogan Hall i London, før spillet får sin lansering drøye tre måneder senere. Tin sier til Eurogamer at «jeg ønsket å skrive et stykke som fanget essensen av utforskning, både den fysiske utforskningen i  søke nytt land, men også den mentale utforskningen ved å utvide vitenskapens og filosofiens grenser.»

Vi gleder oss i stor spenning til vi kan høre stykket selv, og i mellomtiden legger vi ved det Grammy-vinnende tittelsporet til Civilization IV, «Baba Yetu»:

Christopher Tin har tidligere i år stått for musikken til strategispillet Offworld Trading Company, som forøvrig ble designet av Civilization IV-designer Soren Johnson. Joachim likte dette spillet godt, da han tok en titt på det tidligere i år. Musikken er av en ganske annen karakter enn Baba Yetu, men likevel flotte saker:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.