Nytt The Settlers-spill på vei

Ubisoft vil også lansere samlepakke med alle de gamle spillene, og har allerede relansert eneren.

Det er en stund siden Ubisoft-eide Blue Byte har gjort noe med The Settlers-serien, kanskje fordi all eksperimenteringen i de «nyere» spillene ikke falt i veldig god jord hos veteranene, og heller ikke klarte å appellere til nyere spillere (som virker å foretrekke Anno-serien). Men i forbindelse med årets Gamescom-messe har de nå avslørt et helt nytt The Settlers-spill.

Skjermdump fra traileren.
Skjermdump fra traileren.

Ikke The Settlers 8

Det heter bare The Settlers – forvirrende, men kanskje «The Settlers 8» ville skremt bort nye kjøpere – og kjører på Snowdrop-motoren introdusert med The Division, og brukt i mange andre av Ubisofts nye spill. Lanseringen er satt til høsten neste år, og følger en gruppe overlevende som må forlate hjemlandet sitt og reise ut på sjøen på jakt etter et nytt sted å bo.

Ubisoft sier at de vil «møte mange nye utfordringer, og bli en del av et eldgammelt mysterium som vil endre livene deres for alltid» … hva det betyr aner jeg ikke, og dessverre er ikke det offisielle nettstedet oppe enda, så det er ikke mer informasjon å finne akkurat nå.

Men du kan i alle fall ta en titt på traileren, som viser både bybygging og kriging, og er ganske koselig helt til en fyr dreper en annen fyr mens han ligger nede (funfact: selv om originalen hadde krigføring, ble ingen drept i spillet):

Samler de gamle spillene

Ubisoft har også annonsert at de vil samle alle de gamle The Settlers-spillene i én stor samling, ved navn The Settlers History Edition. Her får vi altså alt fra The Settlers (1993) til The Settlers 7 (2010), og det er visstnok snakk om moderniserte utgaver med diverse forbedringer. Pakken skal lanseres 15. november.

I forbindelse med annonseringen har Ubisoft gitt ut denne herlig nostalgiske traileren, som riktignok gjør en viss tabbe ved at den riktig viser Amiga som originalplattformen, men så bruker video fra PC-versjonen. Jaja. Her er den i alle fall:

Det er ikke så vanskelig å gjette seg til hvor Ubisoft har hentet inspirasjon til traileren, men det er en kul vri.

Nederst til høyre kan du se de nye hastighetskontrollene.
Nederst til høyre kan du se de nye hastighetskontrollene.

The Settlers har blitt relansert

Dagens siste The Settlers-nyhet er at det første spillet i serien har blitt relansert på Uplay, i det som etter alt å dømme blir den utgaven som blir tilgjengelig i History Collection. Som i videoen over, er det altså snakk om PC-versjonen og ikke den (i mine øyne) litt mer sjarmerende Amiga-originalen, men den har til gjengjeld fått noen nyheter.

Spillet skal være Windows 10-kompatibelt, ha støtte for autolagring, ulike hastigheter for utålmodige spillere, og mulighet for å bruke noe Ubisoft kaller «klassiske RTS-kontroller». Ellers ser det ut til å være samme spill som det alltid har vært, og det er jo en god ting i og med at The Settlers er et av tidenes beste spill.

Vi får håpe at nyversjonen slippes på GOG også etter hvert. Dette er forøvrig originalen på Amiga:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.