Sega har lansert nyversjonene av Shenmue 1 og 2

De klassiske Dreamcast-spillene får nytt liv på PC, Xbox One og PS4. Pluss: Treeren har fått dato.

Shenmue-spillene har fått enormt mye skryt, men siden originalen kun kom til Dreamcast – en konsoll som aldri gjorde det veldig stort på markedet – er det nok ikke så mange som har fått sjansen til å prøve spillene. Det forandrer seg i dag, ettersom nyversjonene av Shenmue I og II er ute på PS4, Xbox One og PC (kun på Sega Store per nå, men den kommer til Steam straks).

Nyversjonene selges i én pakke, som passende nok heter Shenmue I & II.

Forbedret skjermoppløsning.
Forbedret skjermoppløsning.

Legendariske spill

Originalspillene ble skapt av den legendariske spilldesigneren Yu Suzuki (Out Run, for eksempel), og er actioneventyr med rollespillelementer satt til en tredimensjonal, åpen verden full av sideaktiviteter og -oppdrag. Dette var helt nytt da det første spillet ble sluppet i 1999, lenge før GTA III tok den serien over i tre dimensjoner.

Faktisk var det første Shenmue-spillet tidenes dyreste spill da det kom ut, og totalt skal Sega ha brukt 50-70 millioner på utvikling og markedsføring. Det solgte 1,2 millioner på Dreamcast, men var likevel et tapsprosjekt. Sega håper åpenbart at nyversjonen vil gjøre det bedre.

De nye utgavene av Shenmue-spillene skal ha modernisert kontrollene og grensesnittet, og man kan også velge om man vil spille med japanske eller engelske stemmer. På PC får vi dessuten ekstra grafikkinnstillinger å leke med. Du finner ut mer på det offisielle nettstedet, og du kan også sjekke denne traileren:

Ved en tilfeldighet(?) har utgiveren Deep Silver brukt dagen til å annonsere lanseringsdatoen for Shenmue III. Det neste spillet i serien slippes 27. august … neste år. Så det er altså en god stund til vi får se om Yu Suzuki har klart å gjenskape magien til de tidligere spillene – og det er hvis vi går god for at en dato satt ett år før den planlagte lanseringen faktisk er til å stole på.

Det gjør egentlig ikke jeg, men vi får krysse fingrene. Ah, og det er en trailer her også:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.