Bestefaren til Mass Effect kan komme tilbake

Starflight 3 folkefinansieres på Fig.

Starflight er et grensesprengende science/fiction-eventyr fra 1986, der du må lede et romskip på utforskningsferd i galaksen. Underveis vil du treffe representanter ulike raser, som du kan snakke med for å skaffe deg informasjon om stjernene. Samtidig vil du gradvis avdekke en trussel mot hele galaksen – og, forhåpentligvis, hvordan du kan avverge den totale undergangen.

Spillet kombinerer utforsking med overlevelses- og eventyrspillelementer i et åpent univers, og var i sin tid en av de viktigste inspirasjonskildene til klassiske Star Control 2. Det originale Mass Effect var også inspirert av Starflight, selv om det hadde en mer lineær og historiedrevet handling (og til gjengjeld ikke var like dynamisk). Jeg skrev et tilbakeblikk på Starflight for noen år siden.

Planetutforsking i en prototypeversjon av Starflight 3.
Planetutforsking i en prototypeversjon av Starflight 3.

Starflight solgte i sin tid over én million kopier, og kom blant annet til PC, Amiga, Commodore 64 og Mega Drive. I 1989 fikk det også en oppfølger.

Starflight 3

Nå håper en gjeng utviklere, med originaldesigner Greg Johnson i kapteinstolen, å kunne lage et tredje Starflight-spill. Som før er det snakk om et enspillerbasert sandkassespill satt til et åpent univers, der du må drive både med galakse, ressursinnsamling og kamp. Spillet vil inkludere både gamle og nye raser, og moderniserte versjoner av de klassiske spillmekanismene.

Utviklerne lover at du får utforske universet som du vil, og selv velge hvordan du vil forholde deg til utfordringene du møter. Planetene og solsystemene i spillet skal være håndskapte (altså ikke datagenererte, som i mange moderne romspill), og skjule mystiske spor som forhåpentligvis vil lede deg på rett vei til å løse spillets hovedmysterium.

For å få midler til å skape spillet, har utviklerne startet en folkefinansieringskampanje på Fig. Om alt går etter planen, og de får samlet inn det nødvendige budsjettet (800 000 dollar), vil det ferdige spillet lanseres i løpet av fjerde kvartal 2020. En god stund til, altså. Her er folkefinansieringsvideoen:

Og her er en titt på en prototypeversjon:

Toppbildet er basert på coverbildet fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.