Doom II har gitt slipp på den siste hemmeligheten sin

Frem til nylig har man ikke trodd det var mulig å trigge alle hemmelighetene på nivå 15.

Spillutviklerlegenden John Romero har annonsert på Twitter at den siste offisielle hemmeligheten i Doom II har blitt funnet. Det er en speedrunner som kaller seg ZeroMaster har løst nøtten, 24 år etter at spillet opprinnelig kom ut.

Doom II.
Doom II.

Spillets nivåer har en hel bråte hemmelige områder som spillerne kan trigge ved å utforske de ulike nivåene, og når hvert nivå er ferdig får man beskjed om hvor mange av hemmelighetene man fant. Frem til nå har ingen (som vi vet om) klart å fullføre nivå 15 (Industrial Zone) med 100% av hemmelighetene funnet. Det var John Romero som lagde dette nivået.

Har visst om hemmeligheten lenge

Man har vært klar over de hemmelige rommene lenge, ettersom de er enkle å oppdage når man kikker på nivået i et kartredigeringsverktøy (eller spiller spillet med juksekoden «idclip» aktivert). Men frem til nå har man altså antatt at hemmeligheten ikke kunne trigges uten å jukse – og det er dette ZeroMaster nå har motbevist.

Dette oppnådde han ved å få litt hjelp av en av fiendene i spillet, en pain elemental, som angriper ham og dermed dytter ham inn i hemmeligheten slik at den aktiveres. Du kan se det hele i videoen under (du kan hoppe tre minutter inn for å se trikset, men ZeroMaster anbefaler at du ser hele videoen for å få et skikkelig inntrykk av det som skjer).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.