Sega fjerner Denuvo fra Two Point Hospital

Kopibeskyttelsen ble knekt før lansering, så nå tar Sega den bort.

Denuvo er ikke et spesielt populært navn i spillmiljøet. Kopibeskyttelsen brukes på mange moderne spill fra storutgiverne, og hadde i lang tid den store fordelen at den var svært vrien å knekke. For den nylanserte Theme Hospital-oppfølgeren Two Point Hospital var imidlertid ikke dette tilfelle – der ble Denuvo-beskyttelsen brutt allerede før lansering.

Forseggjort 3D-grafikk.
Two Point Hospital.

Betaoppdatering fjerner kopibeskyttelsen

Dette har fått Sega til å gå til det steget å fjerne Denuvo fra spillet, i en ny oppdatering. Per nå er denne kun tilgjengelig i beta, men du kan velge å laste den ned via Steam allerede nå. Den vil også fikse flere andre (separate) problemer, slik som situasjoner der lagrefiler blir korrupte.

Denuvo har fått mye kritikk i årenes løp, blant annet fordi beskyttelsen kan påvirke spills ytelse i negativ retning. Hvor kraftig effekten er ser ut til å variere, og er et tema som diskuteres hett. Men det finnes flere situasjoner der utviklere har lagt skylden på Denuvo etter ytelsesproblemer i spillene deres.

Ved å fjerne Denuvo såpass raskt etter lanseringen, vil Sega sette en stopper for negative tilbakemeldinger som kun går på kopibeskyttelsen. Two Point Hospital ser generelt ut til å ha fått en god mottakelse, og har blant annet fått ros for å gjenskape mye av «godfølelsen» fra Theme Hospital.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.