Rollespillet Wizards & Warriors har blitt relansert på GOG

Frister det med Wizardry-aktige rollespilleventyr?

Det er ikke noe nytt fenomen med spill inspirert av klassikerne, og da rollespillet Wizards & Warriors ble lansert i år 2000 var dette tydelig ment som en åndelig oppfølger til den klassiske Wizardry-serien. Nå har spillet blitt lansert på GOG.

Det hadde jeg også sagt om det plutselig kom et vandrende skjelett mot meg.
Det hadde jeg også sagt om det plutselig kom et vandrende skjelett mot meg.

Førstepersons rollespill

Spillet er et førstepersons rollespill der du kan lede opp til seks eventyrere gjennom en stor og rimelig åpen verden, for å finne et magisk sverd som kan ta knekken på en ond hersker som truer med å ødelegge den. Vi er altså i tradisjonelt rollespill-territorium her, og det passer i grunnen godt for spillet, som ved lansering fikk ros for å gjenskape følelsen fra penn-og-papir-rollespill.

På skrytelista finner vi over 350 forskjellige typer figurer og monstre, over 100 oppdrag og minioppdrag, og over 40 steder å utforske. Ellers skilter det med en hel bråte forskjellige typer raser å velge mellom, der vi får både tradisjonelle, Dungeons & Dragons-aktige raser og litt mer fantasifulle greier som elefantaktige Omphaaz.

Wizards & Warriors var nok allerede litt gammeldags da det kom ut i år 2000, men til gjengjeld virker det som mange i målgruppen liker det veldig godt. Det ble skapt av et team ledet av Wizardry-veteran David W. Bradley, og tok visstnok fire år å utvikle.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.