Commodore-klonen Mega 65 begynner å nærme seg

Teamet bak har nå fått laget de første versjonene av tastaturet, og det ser skikkelig kult ut.

Mega 65 er en 8-bits datamaskin inspirert av den legendariske prototypemaskinen Commodore 65, som av og til dukker opp på eBay og selges for svimlende beløp. Mega 65 skal være kompatibel med det meste av Commodore 64-spill, men skal være langt mer avansert.

Slik ser prototypen av tastaturet ut. Bilde: Mega 65.
Slik ser prototypen av tastaturet ut. Klesklypen følger ikke med den endelige modellen. Bilde: Mega 65.

Blant annet har prosessoren en hastighet på svimlende 50 Mhz, og kan vise opp til 256 farger på skjermen samtidig i oppløsninger opp til 800×600. På lydsiden kommer den med to SID-brikker, som enten kan være emulerte eller ekte, for opp til seks kanalers synth-lyd.

Herlig tastatur

I motsetning til typiske retrosystemer som TheC64 Mini, vil Mega 65 ha et fungerende tastatur, og nå har teamet bak systemet vist frem de første prototypene som de har fått tilsendt fra fabrikanten. Her har vi et klassisk tastatur med blant annet en ordentlig, 16 centimeter lang mellomromstast (noen sier størrelsen ikke teller, men i dette tilfellet gjør den absolutt det).

Resultatet kan du se på utviklerbloggen – jeg har knabbet et av bildene og lagt inn i artikkelen, men det er mange flere der det kom fra.

Mega 65 har vært under utvikling i flere år nå (jeg skrev første gangen om den i 2015, før dette nettstedet het Spillhistorie.no), og det er ikke klart når den slippes. Men flere av fremgangsmålerne på prosjektet hjemmeside begynner å nærme seg 100 prosent nå, så forhåpentligvis blir det ikke like lenge til neste gang jeg skriver om den.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.