Nå får originale PlayStation en miniversjon

Sony har annonsert PlayStation Classic, som slippes like før jul.

Originale PlayStation er en av tidenes mest populære konsoller, og var faktisk den første konsollen noensinne som solgte over 100 millioner eksemplarer. Nå er den tilbake, i miniformat. Sony har nemlig annonsert PlayStation Classic med 20 innebygde spill.

Konsollen kommer altså med to kontrollere.
Konsollen kommer altså med to kontrollere.

Lanseres 3. desember

Lanseringen her i Europa vil finne sted den 3. desember, som passende nok markerer 24-årsdagens for konsollens originale, japanske lansering. Veiledende pris i Europa er 99,99 euro (det er cirka 950 kroner). Miniatyrkonsollen vil være 45% mindre enn originalen, den vil kobles til TV-en via HDMI, og den selges med to originalkontrollere for flerspiller.

Sony har ikke annonsert noen fullstendig liste over innebygde spill enda. De spillene de har annonsert er Final Fantasy VII, Jumping Flash, R4 Ridge Racer Type 4, Tekken 3 og Wild Arms.

Listen røper altså at de har skaffet seg flere partnere for konsollen, slik Nintendo gjorde for sin mini-SNES. De resterende 15 spillene skal annonseres senere.

Her er en liten presentasjonsvideo, som viser konsollen og de fem annonserte spillene:

Her er innholdet i esken. Merk at det ikke ser ut til å følge med noen strøm-adapter – greit nok, de fleste av oss har vel noen slike allerede, men det kan jo være en irriterende ting å finne ut på julaften (du kan imidlertid få strøm rett fra TV-en, ifølge Tek.no):

Til slutt, noen flere bilder:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.