Retrotimen: Demon’s Crest på SNES

I denne nittitallsklassikeren fra Capcom spiller vi en av fiendene fra det originale Ghosts ‘n Goblins.

Lars er på musikk-quiz denne uken, så det er Otto og Remi som holder retrofortet. Faktisk snakkes det om et ekte fort denne gangen, ettersom Remi fikk så mange kasser og esker til overs etter at han bygde PC at huset fikk et helt nytt rom. Vi får også høre om Ottos traktorproblemer, før det er tid for ukens film.

Ukens spill er Demon's Crest fra Capcom. Bildene i denne artikkelen kommer fra Mobygames.
Ukens spill er Demon’s Crest fra Capcom. Bildene i denne artikkelen kommer fra Mobygames.

Denne uken er det ikke noen hvilken som helst film vi får høre om, men The Shawshank Redemption eller Frihetens regn som den heter på norsk. Dette klassiske fengselsdramaet fra 1994 ligger for øyeblikket helt på toppen av listen over de 250 beste filmene noensinne, ifølge stemmegivningen til brukerne på filmdatabasen IMDB (og ja, den har fått noen nye stemmer siden innspillingen av episoden).

Ikke forvent noen direkte kontroversielle meninger i ukens episode, men hvis du ikke har sett filmen får du i alle fall en god del grunner til hvorfor du bør finne tid til den.

Spøkerier fra Capcom

Ukens spill er nok en Capcom-klassiker for SNES, nemlig Demon’s Crest. Dette er et slags «spin off»-spill til Ghosts ‘n Goblins-serien, der du får rollen som en av de mest kjente fiendene fra det originale Ghosts ‘n Goblins – demonen Red Arremer eller Firebrand.

Dette action/plattformspillet fikk faktisk ikke noen udelt positiv mottakelse da det opprinnelig dukket opp i 1994 (1995 i Europa), men du kan jo høre hva Remi og Otto mener om det (og hvis du er skuffet over at de valgte bort Ghosts ‘n Goblins, så kan du jo kikke på mitt gamle tilbakeblikk på spillet):

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie, kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Du kan dessuten få med deg episodene på Radio Trondheim (hver tirsdag klokken 18.00).

Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Bilder: Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.