Enorm frihet i X4: Foundations

Det neste spillet i Egosofts episke romserie har fått slippdato, samt en video som viser alle mulighetene i spillet.

Tyske Egosoft har annonsert at X4: Foundations skal slippes den 30. november. Spillet blir, i likhet med forgjengerne, et omfattende åpen verden-spill der du må prøve å skaffe deg rikdom og makt i verdensrommet, ved å handle, slåss, bygge industri og, vel, gjøre omtrent det du vil. I motsetning til hovedkonkurrenten Elite: Dangerous, er dette et rent enspillerspill.

Iik, en penis!
Iik, en penis!

Dette er altså teknisk sett det femte spillet i en serie som strekker seg helt tilbake til 1999, og som opplevde rimelig stor suksess på markedet helt utviklerne klusset det meste til med X Rebirth. De skal ha skryt for at de brukte mye ressurser på å fikse Rebirth i etterkant av lanseringen, men det er kanskje ikke så rart at de nå velger å kalle sitt neste spill for X4, og ikke X5.

Sofistikerte simuleringer

Egosoft sier selv at X4 byr på deres mest sofistikerte simulering av et levende univers noensinne, og de skryter blant annet av at de datastyrte fraksjonene får den samme friheten som spilleren til å utvide rikene sine, krige mot hverandre og generelt skape uforutsigbare situasjoner i universet.

Du kan bygge dine egne romstasjoner.
Inn for landing.

Som i flere av de tidligere spillene i serien kan du personlig sette deg bak spakene på alt fra små tomannsromskip til gigantiske hangarskip, og du kan altså også gi avanserte ordre og automatiseringer til skip i flåten din slik at du kan konsentrere deg om dine egne saker. Men du må selvsagt skaffe deg en flåte først.

X-serien er tradisjonelt ganske gigantiske spill, så du får stikke innom det offisielle nettstedet eller Steam-siden for å finne ut av alle mulighetene. Egosoft har også lansert et par nye videoer – først en trailer, og under den finner du en video som viser noen av mulighetene i spillet:

Denne videoen gir et godt inntrykk av friheten man får:

Jeg har brukt mange herlige timer i selskap med de ulike spillene i X-serien, og selv om Rebirth ødela ganske mye av godviljen jeg har for serien, gleder jeg meg fortsatt litt til å se hva Egosoft har kokt sammen for X4: Foundations.

Du kan designe dine egne romstasjoner.
Du kan designe dine egne romstasjoner.

Videoene røper for så vidt at de ikke har helt de samme budsjettene å rutte med som Elite-skaperne i Frontier (eller de som lager spillet som ikke kan nevnes, siden jeg er med i en konspirasjon), men det står i alle fall ikke på ambisjonsnivået her.

Det er også ganske forfriskende med et spill i denne sjangeren som utelukkende fokuserer på enspiller, siden dette betyr at større fokus kan være på dine muligheter til å påvirke universet rundt deg. Med i alle fall to planlagte ekspansjoner (der den første slippes neste år), er det også klart at spillets navn er valgt med omhu.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.