Se historien om Divinity-utvikleren Larian Studios

Studioet bak noen av de siste årenes beste rollespill har hatt store problemer i årenes løp.

Larian Studios er en av de spillutviklerne jeg liker aller best – jeg tror ikke jeg har spilt eneste Larian-spill som jeg ikke har kost meg med, og flere av spillene deres ligger høyt oppe på lista over favorittspillene mine noensinne. Og med fjorårsutgivelsen Divinity: Original Sin 2 lagde de et av tidenes aller beste rollespill.

Få spill gjør kamp bedre enn Divinity: Original Sin 2.
Få spill gjør kamp bedre enn Divinity: Original Sin 2.

Utfordringer i lange baner

Men bak alle disse spillene ligger en overraskende vanskelig historie, med økonomiske problemer i lange baner, utgivere som gikk konkurs og spill som ble kansellert. Det hele startet på nittitallet, da det som skulle bli Larian Studios jobbet med et Ultima-aktig rollespill som de fikk signert med Atari – ikke dagens zombie-Atari, men gamle Atari, på det tidspunktet under Jack Tramiels styre.

Uheldigvis havnet Atari i trøbbel omtrent samtidig, og dermed ble Larians første spillprosjekt også det første av flere som ble kansellert eller kraftig endret før lansering.

Hele historien om selskapet kan du se i en ny dokumentarfilm som varer i cirka én time. Her får vi blant annet vite hvordan de på ett tidspunkt hadde arbeidkontrakter som gikk ut etter én uke, for hver uke kunne være den siste – dermed måtte alle skrive ny kontrakt hver fredag, hvis de ønsket å fortsette å jobbe i studioet. Det kan ikke ha vært noen særlig hyggelig situasjon.

Ta en titt:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.