Boksen med det rare i

I en bruktbutikk kom jeg over denne spillboksen. Dessverre var selve spillet borte vekk, men jeg fant noe annet artig.

Når jeg ser en klassisk spilleske i en bruktbutikk, er den første tanken som slår ned i hodet mitt at denne skal jeg ha, uansett spill. Så da jeg kom over boksen til Professional F1 Manager fra den tyske utgiveren Software 2000, så var det egentlig helt det samme at jeg ikke har noen spesiell interesse av Formel 1-managerspill.

Men jeg sjekket selvsagt innholdet først, og ble umiddelbart skuffet. Det eneste som så ut til å være originalt var et registreringskort fra den nordiske distributøren Funsoft. Spillet var ingensteder å se og manualen var borte. I stedet lå det noen CD-etuier, notater og tilfeldige CD-innlegg oppi der. Æsj, da.

Noe av innholdet.
Noe av innholdet.

Ble med meg hjem likevel

Siden jeg fant et annet spill jeg ville kjøpe – en relansering av Sim Tower i DVD-eske – tok jeg med meg pappboksen til kassa for å gi beskjed om at den bare inneholdt skrot. Innehaveren av butikken var enig, og sa at jeg bare kunne ta med meg boksen hvis jeg ville. «Hva skal jeg med den?», tenkte jeg, men sa vel bare noe slikt som «ok, takk», og tok den med.

Da jeg kom hjem, tenkte jeg at jeg skulle ta innholdet i nærmere øyesyn. Det kunne jo være at det var noe interessant der.

Og det var det!

Altså, ingenting av verdi, med mindre noen virkelig ønsker seg coveret til CD-samlingen The Psychedelic Years eller innleggene til The Metal Box og What AIDS is + isn’t (?) samt et par CD-kataloger (fra Sequel Records og Castle Communications). Ah, og forresten, i The Metal Box-innlegget lå det også en sånn patch som du kan sy på jakka di om du … eh, jeg vet ikke.

Men notatene var faktisk litt spennende. De hadde ingenting med Professional F1 Manager å gjøre, men det tok ikke mange hundredelene før jeg skjønte hvilken spillserie noen har holdt på med her:

Så, et litt artig og egentlig sjarmerende funn, antakeligvis er det noen som har piratkopiert Civilization II(?) til en venn og gitt dem en slags manual for å hjelpe dem på veien. Totalt var det ni håndskrevne sider med info om ulike enheter og terrengtyper. Man må nesten beundre slikt.

Skjønt … om dette er noe å spare på i lengden, vet jeg fortsatt ikke.

En kommentar om “Boksen med det rare i”

  1. hehe, en av de rareste «nyhets» sakene jeg har lest. Uansett artig. Fikk lyst til å finne igjen noen lignende ark jeg har skrevet i barndomen. Da jeg og en kamerat forsøkte å komme oss gjennom Indiana Jones The last crusade. Da man et godt stykke inn i spillet skal forsøke å ta seg gjennom en rekke vaktposter for å komme seg til Tyskland. Klarte det aldri, men arkene med hint og ledetråder vi skrev underveis har jeg beholdt i alle år.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.