Commodore 64-legenden Ben Daglish er død

Mannen bak mye av åttitallets beste spillmusikk døde plutselig på mandag.

Verden har blitt litt tristere denne uken, ettersom den britiske musikkskaperen Ben Daglish døde brått på mandag. Han ble bare 52 år gammel. Daglish hadde kjempet mot kreften siden 2015, men situasjonen skal ha vært stabil, og det var blant annet meningen han skulle komme til Bergen for å delta på Back in Time-arrangementet neste uke.

Kjent for The Last Ninja

Ben Daglish hadde en lang karriere som musikkskaper for spill på ulike plattformer, men det er nok låtene han skapte på Commodore 64 som er mest kjent. Sammen med Anthony Lees (som døde i en trafikkulykke i 2016) sto han for musikken i The Last Ninja, samt spill som Firelord, Trap, Deflector og Krakout.

I senere tid har han hatt en viktig rolle i Commodore 64-scenen, og han har blant annet vært med å fremføre klassisk Commodore 64-musikk live. I 2016 var han en av gjestene på Retrospillmessen i Sandefjord.

Daglish etterlater seg kone og tre barn. I en post på Facebook ber familien (via Chris Abbott fra C64 Audio) om bilder og minner fra de som har truffet ham. Har du noe aktuelt, for eksempel fra Retrospillmessen, kan du sende det til bendaglishphotos@gmail.com.

Her er en video fra 2016, der du kan se ham fremføre en live-versjon av Wastelands Loader fra The Last Ninja sammen med det norske bandet Fastloaders:

Her er mer av musikken hans, i original form:

Han utførte også mesterverk på ZX Spectrum:

Toppbildet er fra den offisielle Facebook-siden hans.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.