Internet Archive får Commodore 64-støtte

Allerede nå kan du teste over 10 000 spill og programmer for Commodore 64.

Internet Archive har i årenes løp lagt inn mulighet til å spille spill for en rekke ulike retroplattformer direkte i nettleseren, men merkelig nok har Commodore 64 så langt ikke vært representert. Nå jobber de imidlertid med å få tidenes mest populære mikrodatamaskin på plass.

Fortsatt ikke helt ferdig

Allerede nå kan du kikke på over 10 000 programmer og spill for plattformen, men det er noen begrensninger. For eksempel virker det ikke som spill som kom på flere disketter støttes per nå, og samlingen har heller ikke noen egen «showcase» med høydepunkter. Lydemuleringen virker heller ikke helt på stell. Jeg prøvde Bubble Bobble for moro skyld, og der manglet merkelig nok bassen i tittelmelodien.

Det hele kjører på en variant av emulatoren Vice 3.2, kompilert i Emscripten.

Jeg vil jo personlig anbefale at man laster ned en emulator på maskinen, og spiller slikt lokalt, men om man bare ønsker å teste et spill uten å styre med ekstra programvare, så er jo dette en fin tjeneste.

Samtidig er det greit å nevne at det allerede finnes nettsteder som lar deg spille Commodore 64-spill på nettet, slik som ClassicReload. Her er imidlertid utvalget begrenset.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.