Skap et interplanetarisk imperium i Pax Nova

Har du noengang drømt om en kombinasjon av Civilization og Master of Orion?

Pax Nova er et nyannonsert strategispill der menneskeheten må bygge opp et imperium i verdensrommet. Men spillet ser ut til å legge langt mer vekt på kolonibygging enn romstrategispill flest, for når du har tatt over en verden kan du bygge den opp litt som i et tradisjonelt Civilization-spill.

Bare vi snakker sakte og høyt, bør det gå bra.
Bare vi snakker sakte og høyt, bør det gå bra.

Dermed ser spillet ut til å bli en slags kombinasjon av Master of Orion og Civilization, med både romstrategi og mer «jordnær» imperiebygging. Hver planet får unike biomer, og skal ha sine egne hemmeligheter som kan oppdages.

Diplomati og krig

I tillegg skilter spillet med femten forskjellige fraksjoner (fordelt på tre raser), som hver skal ha sine unike egenskaper, et dynamisk diplomatisystem, muligheten til å skreddersy både landbaserte enheter og romskip, og et tilfeldig generert teknologitre.

Hvordan dette fungerer i praksis blir spennende å finne ut – antakeligvis er det begrenset hvor store de individuelle planetene er, slik at spillet kanskje minner litt om en rombasert, science-fiction-utgave av de dimensjonshoppende Warlock-spillene.

Spillet tidliglanseres i desember, og kommer fra skaperne av romstrategispillet Dawn of Andromeda. Det er Iceberg Interactive som vil gi det ut. Mer informasjon finner du på Steam, og her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.