EA snakker om Command & Conquer-nyversjoner

I forbindelse med at serien snart er 25 år gammel.

Electronic Arts-produsenten Jim Vessella har lagt ut en spennende post på Reddit, der han forteller at det skjer ting med Command & Conquer-serien for tiden. Han skriver at selskapet har «utforsket noen spennende ideer med tanke på å lage nyversjoner av de klassiske PC-spillene», og at de allerede har satt noen PC-baserte prosjekter i gang.

Originale Command & Conquer. Bilde: Mobygames.
Originale Command & Conquer. Bilde: Mobygames.

Han ber også om ideer og tilbakemeldinger fra brukermiljøet, om hvor serien bør tas videre for PC-markedet. Han sier at de vil ta kontakt med tilhengere av serien på ulike måter over de kommende ukene, men at han også setter pris på tilbakemeldinger direkte på Reddit.

Vessella var selv med å utvikle Command & Conquer 3 og Red Alert 3, og var hovedprodusent på Kane’s Wrath.

Ingen detaljer

Detaljene uteblir altså, men han har i alle fall bekreftet at de jobber med noe for PC-spillerne, og at dette sannsynligvis blir en eller flere nyversjoner av klassiske spill i serien. Microsoft ser ut til å ha hatt en god del suksess med å hente frem igjen Age of Empires i de siste årene, og det er ikke umulig at Electronic Arts har latt seg inspirere.

Det virker også som de vurderer større satsninger, og kanskje til og med helt nye spill – men det er jo selvsagt et åpent spørsmål om de kan klare å lage noe som yter serien rettferdighet og i tillegg unngår moderne fallgruber som mikrotransaksjoner, loot-bokser og annet slikt vas. For all del, jeg vil gjerne se dem prøve, men jeg er skeptisk.

Men en trofast nyversjon av Command & Conquer: Red Alert med video i et ordentlig format og et grensesnitt som ikke tar halve skjermen? Ja takk! Originalene er forøvrig til salgs på Origin.

Via Facebook-gruppa Klassiske PC-spill.

2 kommentarer om “EA snakker om Command & Conquer-nyversjoner”

  1. Høres interessant ut! :) Veldig glad i Command & Conquer-serien. En ting jeg virkelig kunne ønske når det kommer til RTS, er at EA hadde gitt ut Battle for Middle Earth I & II på nytt med fix for enkel bruk på Windows 8 og 10. Mange som har problemer med å få disse til å fungere skikkelig. Samtidig er det ikke mulig å kjøpede Online som nedlastning (hvis jeg husker korrekt). Derfor må man må ha fysiske eksemplarer på DVD. Uansett, nyoppussede C&C titler er noe jeg garantert ville kjøpt og spilt. Spilte mye mot andre over nettet i «gamle dager», så kanskje dette kunne blitt aktuelt igjen.

    Svar
  2. Hva med… tja…. lage et nytt spill i stedet hvis de bryr seg så voldsomt? «Vi bryr oss veldig om dere, altså, så her får dere noen nyversjoner til full pris, som vi har brukt 5 minutter på å klatte på.»

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.