Helium Rain minner om de klassiske Elite-spillene

Dette romspillet kom akkurat ut av «early access», og har fått mye ros allerede.

Hvis du har lyst på et klassisk enspillerbasert romspill i stil med de gamle Elite-spillene, virker det som Helium Rain kan være noe for deg. Dette lekre spillet kom nylig ut av «early access», og har generelt fått en god mottakelse av de som har skrevet brukeranmeldelser på Steam.

Spillet foregår rundt en gassgigant og månene dens.
Spillet foregår rundt en gassgigant og månene dens.

I Helium Rain får du rollen som eieren av et handelsselskap i et åpent og dynamisk miljø. Du kan tjene penger på å kjøpe og selge varer, eller produsere dem selv. I tillegg kan du utføre kontrakter og bekjempe pirater.

Begrenset spillmiljø

I motsetning til for eksempel Elite: Dangerous og det kommende X4: Rebirth, er ikke Helium Rain satt til et gigantisk univers med massevis av solsystemer. Her finner alt sammen sted rundt en gassgigant ved navn Nema og månene dens. Men vi snakker jo selvsagt fortsatt om verdensrommet her, så småtterier er det heller ikke.

Her var det mye å krasje i.
Her var det mye å krasje i.

Økonomien er dynamisk, og alt du foretar deg vil påvirke spilluniverset på en eller annen måte.

Spillet følger fysikkens lover, noe som blant annet setter sitt preg på kampsituasjonene. Ikke forvent å kunne styre romskipet ditt som et fly i verdensrommet. Her er det ingenting som bremser deg (før du eventuelt krasjer i en asteroide), og hvis du bruker energi for å bevege skipet i én retning, må du bruke like mye energi i motsatt retning for å stoppe det igjen.

Her er traileren – jeg må si at jeg er veldig begeistret for den klare og nesten fotorealistiske grafikkstilen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.