Settlers-inspirerte The Colonists er ute nå

Bygg kolonier på fjerne planeter i dette nye bybyggerspillet.

Her er noe litt uvanlig – et nytt bygge-/strategispill som hopper bukk over den etter hvert så obligatoriske «early access»-perioden. The Colonists ble lansert i går, og skal vi dømme etter brukeranmeldelsene så langt virker det som utviklerne har klart å lage et engasjerende lite spill her.

Søtt!
Søtt!

The Colonists gjør ingen forsøk på å skjule inspirasjonskildene – allerede i første setning av beskrivelsen nevner de både The Settlers og Anno-serien. Spillet gir deg kontroll over en gjeng søte roboter som må å gjøre nye kloder klare for menneskelige beboere, ved å lage overraskende middelalderaktige kolonier.

Bygg og frakt og slåss og bo

Som i inspirasjonskildene gjøres dette ved å høste inn naturressurser som brukes i ulike produksjonskjeder for å skape alt som er nødvendig for at kolonien skal overleve og kunne utvides. For å flytte ressurser frem og tilbake må du bygge et intrikat transportnettverk av veier og jernbaner, og du kan også frakte ressurser ved hjelp av skip.

Det er visst litt å holde styr på.
Det er visst litt å holde styr på.

Stridigheter med andre robotkolonier kan også finne sted, men om du ikke ønsker krigføring ser det ut til at dette er mulig å unngå. Spillets kampanje har nemlig to separate ruter, der den ene fokuserer ene og alene på kolonibygging og den andre hiver deg inn i et litt mer kompetitivt miljø.

The Colonists er ute på både GOG og Steam. Det er i skrivende stund ti øre dyrere på GOG – det er hva man må betale for å slippe DRM, tydeligvis. Prisen er uansett like under 160 kroner med lanseringsrabat.

Spillet krever Windows, og her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.