Denne uken lanserer Aardman sitt første storspill

11-11 Memories Retold tar oss med tilbake til første verdenskrig.

Aardman Animations er mest kjent for sine fantastiske stop motion-animasjonsfilmer, men selskapet har også opprettet en egen spillavdeling. Førstkommende fredag kommer deres første produkt, et samarbeidsprosjekt med franske DigixArt Studio som heter 11-11 Memories Retold.

En av spillets hovedpersoner er den kanadiske fotografen Harry, som spilles av Elijah Wood.
En av spillets hovedpersoner er den kanadiske fotografen Harry, som spilles av Elijah Wood.

Første verdenskrig fra to ulike synsvinkler

I dette spillet tas vi med tilbake til den første verdenskrigen, som vi får oppleve fra to forskjellige synsvinkler. Spillet følger den tyske soldaten Kurt og den kanadiske krigsfotografen Harry, som i løpet av spillets gang treffer hverandre og ender opp med å utvikle et vennskap på tross av at de også er fiender.

Spillet beskrives som et historiedrevet eventyr der dine valg vil være med å forme handlingen videre. Det skilter blant annet med en unik visuell stil inspirert av oljemalerier – ganske ulikt det Aardman er kjent for, men samtidig har det litt av den «håndlagde» følelsen som vanligvis karakteriserer filmene deres.

Også lydsiden skal ha fått mye oppmerksomhet, og musikken ble spilt inn i et småkjent studio i Abbey Road.

Aardman og DigixArt har arbeidet med historikere fra både Storbritannia og Tyskland for å sikre at opplevelsen blir så autentisk som mulig. Selve historien er imidlertid fiktiv. 11-11: Memories Retold slippes altså den 9. november, og kommer til PC, Xbox One og PS4. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.