Nå kan det bli dyrere å handle spill fra utlandet

KrF vil «kjøre veldig hardt på» for å fjerne 350-kronersgrensen når de nå går i regjeringsforhandlinger.

For de av oss som samler spill uten å ha de helt store budsjettene å rutte med, har 350-kronersgrensen for import av varer fra utlandet vært en velsignelse. Ved å sikre at prisen på spill og frakt kommer under 350 kroner, har vi sluppet å betale moms og fortollingsgebyr (cirka 160 kroner for pakker med verdi under 3000 kroner om det er Posten som står for fortollingen).

Det kan bli færre slike pakker i posten.
Det kan bli færre slike pakker i posten.

KrF vil fjerne grensen

350-kronersgrensen har vært under kraftig angrep fra blant annet den pengesterke næringslivsorganisasjonen Virke, og KrF har tidligere ønsket å utrede om den burde fjernes. Nå som de vil søke regjeringsmakt, vil de «kjøre hardt» på å få fjernet den. Ifølge nestleder Kjell Ingolf Ropstad skal det å få fjernet grensen være en av fanesakene inn mot regjeringsforhandlingene.

– En av de viktige prioriteringene på inntektssiden er å fjerne 350-kronersgrensen. Den kommer vi til å kjøre veldig hardt på i forhandlingene, sier han til Dagens Næringsliv.

Fra før av ønsker Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti å fjerne grensen, og sammen med KrF er det altså flertall for dette i Stortinget. Venstre, Fremskrittspartiet og Høyre har tidligere vært for å beholde momsgrensen slik den er.

Ropstad tror at å fjerne grensen vil tilføre staten cirka 750 millioner kroner i økte momsinntekter per år. KrF ønsker samtidig å bevilge 10 millioner kroner til Tolletaten for å etablere en «elektronisk innbetalingsordning for avgifter», skriver Dagens Næringsliv.

En kommentar om “Nå kan det bli dyrere å handle spill fra utlandet”

  1. Jeg fjernet en bit av artikkelen kort etter publisering, etter kritikk for å ha vært for ensidig. Det gjør meg for så vidt ikke noe å være ensidig – dette er et entusiastnettsted. Jeg samler på retrospill og mange leserne våre samler retrospill, og da er dette det utgangspunktet jeg har når jeg skriver.

    Men greit nok, jeg kan ta synsingen her: Kort sagt mistenker jeg at Ropstad og KrF-ledelsen øyner muligheten for å innkassere en enkel seier i regjeringsforhandlingene her, og det skulle ikke forundre meg om Ropstad allerede har vært i dialog med folkene sine i Høyre (slik han var i forkant av det mye omtalte abortutspillet) for å sikre seg. Derfor frykter jeg det verste.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.