Skjermbildegalleri: Extrasolar

Nå som dette artige lille romspillet legges dødt, vil jeg dele noen av bildene fra utforskingen.

Jeg hadde helt glemt Extrasolar, da en e-post fra utviklerne dumpet inn i postkassa i dag. Den hadde en litt trist nyhet, som likevel ikke kan sies å være direkte overraskende: etter snart fem år, legges spillet nå ned. I den forbindelse logget jeg inn på den gamle kontoen min, og minnene strømmet tilbake.

Hovedskjermbildet.
Hovedskjermbildet.

Utforsk en fjern planet

Sjansene er små for at du har spilt Extrasolar, så her er en kjapp introduksjon. Spillet gir deg kontroll over en rover på en planet i et annet solsystem, der det mistenkes at det kan finnes liv. Det tar ikke lange tiden før den teorien blir bekreftet, men planeten huser langt flere overraskelser en dyr- og planteekvivalenter.

Selve spillet fungerer via nettleseren. Roveren din har primært én funksjon, utover det å bevege seg – nemlig å ta bilder. Du velger hvor du vil sende roveren, i hvilken retning kameraet skal peke når den kommer frem, og om den skal bruke blitz eller infrarødt kamera eller eventuelt kjøre et panoramabilde.

Extrasolar foregår i sanntid, og ordren vil ta en stund å gjennomføre. I ventetiden er det derfor like greit å logge ut, og gjøre noe annet. Når roveren til slutt har fullført oppgaven, kan du studere det ferdige bildet på jakt etter interessante elementer som kan sendes til analyse, eller eventuelt ting lengre unna som du kunne tenke deg å ta en nærmere titt på.

Bildemenyen.
Bildemenyen.

Fascinerende bilder

Det er ikke så voldsomt involverende, og det blir repetitivt etter hvert. I tillegg er ikke spillet så fritt som en kanskje skulle ønske – du drives hele tiden fremover av handligen. Men jeg opplevde det likevel som en fascinerende prosess å gradvis utforske landområdet roveren min befant seg på, og jeg ble heller aldri helt lei av å ta bilder av planeten.

Bildene er kanskje ikke like imponerende nå som da Extrasolar var nytt, men de klarer fortsatt å fange litt av den samme stemningen som ekte rover-bilder fra blant annet Curiosity. Jeg skrev mer om spillet på Gamer.no da det var nytt.

Om du kunne tenke deg å prøve Extrasolar selv, så er det fortsatt oppe frem til 1. desember. Jeg er litt usikker på om det egentlig er god nok tid til å fullføre historiekomponenten – jeg brukte cirka tre uker selv, så det bør kanskje holde. I alle fall om man kjøper «fullversjonen», noe som reduserer ventetiden mellom hver ordre.

Uansett har jeg kikket gjennom det ganske store bildearkivet mitt, og funnet noen bilder jeg vil dele her. Advarsel: Det er «spoilere» her:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.