Nytt spill vil ta opp arven etter Railroad Tycoon

Railroad Corporation følger i storhetens togskinner.

Med spill som Mashinky, Railway Empire og Transport Fever, er det ikke noen stor mangel på moderne strategispill i Railroad Tycoon-stil, men siden det er vanskelig å finne noe som er tøffere enn toget – i alle fall om det er snakk om damplokomotiver – sier vi ikke nei takk til ett til. Dagens nykomling heter Railroad Corporation, og utvikles av Bounty Train-skaperen Corbie Games.

Slik ser spillet ut.
Slik ser spillet ut.

Kjent konsept

Konseptet er det samme som det bruker å være i denne sjangeren. Spillkartet er fullt av byer og fabrikker, og ved å bygge et transportnettverk for å frakte varer og passasjerer frem og tilbake vil du både tjene penger og være med å bygge opp den lokale økonomien.

Samtidig har spillet noen elementer vi ikke ser for ofte i nyere spill i sjangeren. Du trenger for eksempel ikke å spille alene, men kan konkurrere med ett eller flere andre transportselskaper på samme kart. Du kan også ta del i aksjemarkedet, der du både kan gjøre fremstøt mot andre aktører og forsvare ditt eget selskap fra sultne gribber.

I tillegg kan du kjøpe eiendommer for å bli med på økonomiske oppturer, og drive politisk lobbyvirksomhet. Railroad Corporation foregår utelukkende på attenhundretallet, men har til gjengjeld historisk nøyaktige lokomitiver og vogner, og du kan også forske på nye teknologier underveis.

Spillet gis ut av Iceberg Interactive, og skal etter planen slippes tidlig neste år. Her er den første traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.