Norske utviklere har latt seg inspirere av Atari-klassiker

Combat fra 1977 får en åndelig oppfølger neste år, takket være et nytt utviklerstudio i Hamar.

Om du var innom Atari 2600 i oppveksten, er det ikke helt umulig at du har prøvd spillet Combat. Det kom opprinnelig i 1977, som et lanseringsspill for konsollen, og det var også inkludert i konsollpakka frem til 1982.

Spillet lar to spillere kontrollere hver sin stridsvogn (eller andre kampmaskiner) på ulike arenaer, og målet er rett og slett å kverke motstanderen flere ganger enn han eller hun klarer å kverke deg.

Norsk studentprosjekt

Nå jobber en gjeng nordmenn med et spill inspirert av det originale Combat. Prosjektet startet som en bacheloroppgave ved Høgskolen i Innlandet, ved navn Combat 2018. Men med et slikt navn er det tvilsomt at spillet ville slippe forbi Ataris advokater, så nå som det er et skikkelig, kommersielt prosjekt, er tittelen endret til Tanknarok.

Spillet har allerede fått internasjonal oppmerksomhet, og originalutgaven er nominert i kategorien Best Student Game for årets Game Awards.

Tanknarok låner altså hovedkonseptet fra Combat, men kommer med støtte for opp til fire spillere, et moderne «twin stick»-kontrollsystem, heftig 3D-grafikk og massevis av ekstra elementer som skal gjøre spillet mer interessant. Utviklerne håper å lansere spillet innen sensommeren neste år. Ta en titt på denne eksplosive traileren:

Her er en video fra originalprosjektet, Combat 2018:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.