Phantasy Star slippes snart på Switch

Sega har annonsert den vestlige lanseringsdatoen for det klassiske rollespillet.

Det er en stund siden rollespillet Phantasy Star ble lansert for Sega Ages-serien i Japan, men nå har det endelig fått en lanseringsdato for vesten. Den 13. desember skal spillet slippes på Switch, og dermed er det bare å glede deg om du har lyst til å utforske et av de viktige, tidlige japanske rollespillene.

Rekk opp hånda hvis du var forelsket i hun her.
Rekk opp hånda hvis du var forelsket i hun her. Bilde: Mobygames.

JRPG med førstepersons grottekravling

Phantasy Star ble først sluppet i 1987 for Sega Master System, og er nok et lite hakk mer inspirert av datidens vestlige rollespill – med Wizardry i spissen – enn det du kanskje er vant med fra JRPG-undersjangeren. Her brukes for eksempel førstepersons synsvinkel når du utforsker grotter, og grafikken i disse sekvensene er fortsatt litt imponerende med tanke på spillets alder.

Sega Ages-versjonen kommer med en rekke nyheter for å gjøre spillet lettere å fordøye for dagens generasjon, slik som en autokartleggingsfunksjon for grottene og et system som enkelt lar deg slå opp informasjon om de ulike monstrene du møter slik at du vet hvordan du best skal ta knekken på dem.

Fra før av er Sonic the Hedgehog og Thunder Force IV lansert under Sega Ages-navnet i vesten. Her er en japansk Phantasy Star-trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.