Her er Grimrock-skapernes nye rollespill

Se den første videoen av Druidstone: The Secret of the Menhir Forest.

Det er en stund siden finske Ctrl Alt Ninja annonserte rollespillet Druidstone: The Secret of the Menhir Forest, men nå begynner endelig spillet å nærme seg lansering. Spillet har nådd «alpha»-nivået, som i dette tilfellet betyr at all den viktige funksjonaliteten er implementert, og man kan spille gjennom spillet fra start til slutt.

I den forbindelse har utvikleren lagt ut en video fra spillet, og satt opp en Steam-side som man kan hive inn i ønskelista om man er interessert. Lanseringen skal etter planen finne sted til våren.

Ikke bare grotter.
Ikke bare grotter.

Inspirert av brettspill

Druidstone utvikles av en gjeng spillskapere som tidligere har hatt suksess med de fabelaktige The Legend of Grimrock-spillene. Dette er imidlertid ikke en førstepersons grottekravler slik Grimrock var, men et isometrisk rollespill med turbasert, taktisk kamp.

Utviklerne mener selv at det kombinerer de beste kvalitetene til moderne rollespill med elegansen til taktiske brettspill, og forteller at du må spille deg gjennom en serie håndlagde oppdrag som tar fra 15 til 45 minutter å fullføre, der du må løse gåter, finne skjulte hemmeligheter og, selvsagt, bekjempe en rekke monstre.

Etter at spillet er lansert, vil utviklerne fullføre arbeidet med et redigeringsverktøy som skal gi brukerne muligheten til å skape sine egne oppdrag og kampanjer, og dele disse med andre spillere.

Her er den ferske traileren:

Jeg elsket Legend of Grimrock-spillene, og selv om en liten del av meg er skuffet over at vi ikke får Grimrock 3 (med det første, i alle fall), syntes jeg dette nye rollespillet ser spennende ut. Det ser heldigvis ikke ut som utviklerne har glemt at noe av det kuleste med Grimrock-spillene var de mange puslenøttene man måtte løse – alt for få rollespill legger i mine øyne skikkelig vekt på gåter og nøtter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.