Portal har kommet til Commodore 64

Retrodatamaskinen har fått et hjernetrimspill basert på den moderne Valve-klassikeren Portal.

Liker du hjernetrim og Commodore 64? I så fall har vi gode nyheter, for nå har plattformen fått sin egen versjon av hjernetrimmeren Portal. Omtrent, i alle fall. Det som strengt tatt har skjedd, er at spillutvikleren Jamie Fuller har laget et todimensjonalt hjernetrimspill basert på konseptene og karakterene fra Portal, men det er altså ikke snakk om en offisiell versjon av originale Portal her.

Portal på Commodore 64.
Portal på Commodore 64.

Imponerende overføring

Likevel har spillet fått mye positiv oppmerksomhet i retromiljøet, og det er fascinerende å se hvordan de ulike aspektene av det klassiske spillet har blitt implementert i to dimensjoner for en plattform fra 1982. Jamie Fullers Portal er definitivt et spillbart lite spill, og kanskje ekstra imponerende med tanke på at alt sammen er samlet i én fil og dermed får plass i minnet samtidig.

Spillet skilter også med et spennende kontrollsystem, i og med at det er et av få Commodore 64-spill som støtter mus. Om du har en slik en, kan du sikte portalkanonen med denne, og styre hovedpersonen Chell med WASD-knappene. Hvis ikke kan du bruke en joystick i stedet for mus, men dette er ikke like komfortabelt.

I tillegg til Jamie Fuller inkluderer utviklerteamet norske Roy Johan Widding, som har laget musikken, og Del Seymor som har laget litt grafikken. Du kan laste det ned gratis fra Fullers nettsted, der du også får de nødvendige instruksjonene. Du kan også spille det på Internet Archive. Her er en video (som viser hele spillet, i tilfelle du trenger tips til senere nivåer):

Toppbildet er et bilde av skjermen til min gamle reise-TV, som er koblet opp mot min enda eldre Commodore 64.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.