Epics nye spillbutikk er lansert med eksklusive spill

Har fått et helt nytt spill fra Bastion-skaperne, samt Ashen (som også er ute for Xbox One).

Det skapte bølger i spillutviklermiljøet da Epic tidligere denne uken annonserte sin nye spillbutikk, Epic Games Store. Mens hovedkonkurrenten Steam gnafser i seg hele 30% av inntektene fra solgte spill på plattformen, vil Epic Games Store kun ta 12% – en temmelig radikal reduksjon.

Ikke bare det, men i de tilfellene der spill bruker Unreal-motoren, dropper Epic den vanlige lisensieringskostnaden på fem prosent. Så når et Unreal-basert spill lanseres på Steam og Epic Games Store til samme pris, får utviklerne i utgangspunktet 23% mer av inntektene på Epics butikk.

Den nye spillbutikken.
Den nye spillbutikken.

Men Epic skjønner utvilsomt at for spillere flest, betyr ikke disse tallene så voldsomt mye. Derfor har de gravd i lommeboka, som må være ganske sprekkeferdig etter Fortnite-suksessen, og sikret seg det spillere virkelig bryr seg om: eksklusive spill. De første av disse er Ashen og Hades – Battle Out of Hell, som ble sluppet på den spell nye plattformen i natt.

Actionrollespill og grottekravling

Ashen har du sikkert hørt om før, om du har interesse av indie-spill i alle fall. Dette er et tredjepersons actionrollespill med Dark Souls-aktige trekk, der du må utforske en stor og mystisk verden full av farer – men også potensielle venner i form av andre spillere. Ashen har det utviklerne kaller et «passivt» flerspillersystem der du dynamisk kan treffe andre og samarbeide med dem. Ashen er også ute på Xbox One.

Det andre spillet, Hades – Battle Out of Hell, har du neppe hørt om før i dag. Det ble nemlig både annonsert og lansert i natt. Hades kommer fra Supergiant Games, som tidligere har gjort seg bemerket med titler som Bastion og Transistor, og beskrives som en «roguelike grottekravler». Dette spillet er lansert i «early access».

Om du sjekker forsiden til Epic Games Store, vil du også se en rekke kommende spill, og der er det ett som stikker seg ut: Det frem til nå PlayStation-eksklusive spillet Journey. De fleste hadde nok gitt opp å få dette spillet på PC, men her er det altså. Annonseringen tyder på at også dette spillet bilr Epic-eksklusivt.

Lar PC-spillerne seg friste?

Nå er det selvsagt et åpent spørsmål hvor interesserte PC-spillere er i enda en spillbutikk med eget program som må kjøres, og for oss som bor i Norge og vanligvis får ganske greie priser på Steam, er det ikke nødvendigvis så fristende å måtte betale i euro på Epic Games Store. Eksklusiviteten er sånn sett et tveegget sverd, som nok vil irritere og frustrere mange potensielle kjøpere.

Reaksjonene på Ashens Steam-forum er i alle fall ikke særlig positive.

Det blir spennende å se hva som skjer videre. Spillutviklerne ser ut til å omfavne Epics nye butikk med åpne armer, men de er jo avhengige av at vi spillere gjør det samme. Og mens alle snakker om hvordan Steam skal reagere, blir det kanskje enda mer interessant å se hva GOG og de andre mindre aktørene gjør nå som pengesterke Epic blander seg inn i markedet.

Hva tenker dere? Er eksklusive spill nok til å friste dere over til Epic Games Store?

 

En kommentar om “Epics nye spillbutikk er lansert med eksklusive spill”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.