John Romero jobber med Doom igjen

Nå har han annonsert Sigil, en stor modifikasjon for originale Doom fra 1993.

John Romero trenger neppe noen omfattende introduksjon. Den legendariske spilldesigneren var blant annet tungt involvert i utviklingen av Doom-spillene, og nå har han like godt gått i barndommen, og utviklet en stor modifikasjon for seriens første spill.

Doom forandret spillmarkedet for alltid.
Doom forandret spillmarkedet for alltid.

En åndelig oppfølger

Modifikasjonen heter Sigil, og skal i utgangspunktet distribueres som en gratis .wad-fil. Modifikasjonen inkluderer ni enspillerbrett og ni «deathmatch»-brett, og Romero selv beskriver den som en åndelig oppfølger til den fjerde Ultimate Doom-episoden. Sigil vil naturlig nok kreve at du eier en utgave av Doom for å spille. Lanseringen skal finne sted i midten av februar.

Selv om Sigil er gratis, håper selvsagt Romero å tjene noen kroner på prosjektet. Det vil skje via salg av to fysiske utgaver, der den ene kommer i tradisjonell pappeske mens den andre kommer i en enda større boks (som dermed også har plass til mer greier inni). Hva du får i de to boksene kan du lese deg til selv.

Det ser ikke ut som Romero har lagt ut noen skjermbilder fra Sigil enda. Doom er forøvrig 25 år nå, og i den anledningen har Romero skrevet noen ord om utviklingen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.