Zen Studios overrasket med rollespillannonsering

Flipperspllekspertene jobber med et førstepersons rollespill satt til en verden inspirert av sentraleuropeiske myter og historie.

En av flere overraskelser på lørdagens Kinda Funny Games-sending var annonseringen av et nytt rollespill fra Zen Studios, skaperne av blant annet Zen Pinball. Det heter Operencia: The Stolen Sun, og skal lanseres på Steam neste år. Senere kommer det til andre plattformer.

Spillet bruker Unreal-motoren.
Spillet bruker Unreal-motoren.

Legend of Grimrock med en ungarsk vri?

Selv skriver Zen Studios at Operencia skal gi nytt liv til de klassiske førstepersons grottekravlerne, altså spill som Legend of Grimrock, Dungeon Master og Eye of the Beholder. Men de understreker også at spillet skal fokusere på sentraleuropeisk folklore, og kombinere klassiske fortellinger i ett enkelt univers. Navnet Operencia viser til et mystisk land kjent fra ungarske eventyr.

Spillet vikler også inn ekte historiske hendelser og personer, og virkelige steder, i en verden «der historien møter legender». Handlingen er sentrert rundt solkongen Napkirály, som har blitt kidnappet med den følgen at Operencia befinner seg i en evig natt. Du må samle sammen en gjeng helter, og redde ham.

Underveis i spillet vil vi treffe mengder av monstre som må overvinnes i turbasert kamp, samt gåter som må løses og feller som må unngås. Utviklerne skal ha gjort sitt beste for å lage en klassisk opplevelse som samtidig føles frisk og moderne, samtidig som de har lagt inn muligheter til å skreddersy spillet. Vi kan for eksempel skru av eller på autokartlegging av miljøene.

Du kan finne ut mer om Operencia: The Stolen Sun på det offisielle nettstedet. Her er annonseringstraileren:

En kommentar om “Zen Studios overrasket med rollespillannonsering”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.