Civilization V-designerens nye strategispill har fått dato

Etterlengtede At the Gates slippes allerede neste måned.

Jon Shafer var hoveddesigner på Civilization V, men forlot senere Firaxis for å starte sitt eget studio. Hans første prosjekt som uavhengig utvikler er At the Gates, et turbasert strategispill som foregår i romerrikets siste dager. Det er imidlertid ikke som Roma du spiller, men som en av barbarstammene som vokser frem i maktvakumet etter den romerske tilbakemarsjen i Europa.

Verden er i utgangspunktet uutforsket.
Verden er i utgangspunktet uutforsket.

4X-spill, men med bare én by

I utgangspunktet ser At the Gates ut til å være ganske likt Civilization, men fokusert på én enkelt historisk periode i stedet for å favne over 6000 år. Men At the Gates lar deg ikke bygge opp noe mektig imperium for å utkonkurrere romerne. I stedet starter du med en gjeng nomader, og du kan kun ha én by samtidig.

Spillet har også et langt større fokus på at verden rundt deg er farlig og dynamisk. Harde vintere kan resultere i sultkatastrofer, oversvømmelser kan ødelegge avlinger, og elver veksler mellom å være mektige barrierer og middelalderske hovedveier avhengig av om det er is på dem eller ikke.

Mer om spillet kan du lese hos PC Gamer, som har en stor sniktitt. Men nå har altså Jon Shafer annonsert at At the Gates skal slippes den 23. januar. Det blir selvsagt tilgjengelig på Steam. Det er forresten også et intervju med Shafer hos The Escapist, der han blant annet kommer innom hvordan spillets lange utviklingstid har påvirket ham som person.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.