Svensk messe med fokus på mikrodatamaskiner

Interessert i klassiske datamaskiner? I februar kan du besøke Mikrodatormässan i Västerås.

Mange retrospillmesser og andre arrangementer har et veldig klart fokus på konsollspill, på bekostning av mikrodatamaskinene som faktisk preget spillverdenen i Europa på åttitallet. Svenske Mikrodatormässan, fra arrangøren av Retrogathering, er annerledes. Denne messen fokuserer på datamaskiner, fra 1960-tallet til sent på 1990-tallet.

Mulig å søke om bordplass

Messen vil ha egne spill- og demoavdelinger, og kanskje kommer det også kjente gjester på besøk. Du kan også søke om bordplass om du har noe som du ønsker å stille ut. Det blir også muligheter for litt konsollgreier, men da kun konsoller fra før det amerikanske videospillkrasjet – altså systemer fra 1982 og tidligere.

Mikrodatormässan finner sted lørdag 23. februar i Västerås. Det er altså en solid kjøretur fra grensen, så du må regne med å bruke hele dagen på denne turen med mindre du tilfeldigvis bor i nærheten (Google forteller oss at vi har en og annen svensk leser også).

Apropos svenske retromesser – det har nylig blitt bekreftet at Retrospelmessen i Malmö er tilbake også neste år, men det er ikke klart hvilken dato.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.