Amiga Forever og C64 Forever har fått nye utgaver

Cloanto har lansert den nye generasjonen av de populære emulatorene.

Like før 2018 klokket ut for siste gang, slapp italienske Cloanto nye versjoner av de kommersielle emulatorenpakkene Amiga Forever og C64 Forever. Versjon 8 skal være resultatet av over 18 måneders arbeid siden siste generasjon, og har flere interessante nyheter.

Blant annet har det blitt gjort mer arbeid på måter å kontrollere det hele på, og nå har begge systemene fått virtuelle tastaturer slik at du kan spille fra sofaen uten å ha tastaturet på fanget. I tillegg har Commodore-utgavene (C64, PET, og så videre) fått en virtuell mus – du kan nå flytte kursoren rundt på skjermen ved hjelp av musen, for eksempel i BASIC.

Endelig!
Endelig!

I tillegg har emulatorene endelig fått menyer i fullskjerm-modus, slik at du slipper å gå ut av denne når du skal skifte disketter og så videre. Dette har vært et irritasjonsmoment for meg i alle fall, og det er fint å se at det er ordnet.

Kommersielle emulatorpakker

Amiga Forever og C64 Forever er altså kommersielle emulatorsystemer for henholdsvis Amiga og 8-bits-systemene fra Commodore (altså ikke bare Commodore 64, men også PET, VIC-20, og flere andre). Her er alt satt opp med alle de nødvendige ROM-filene på plass, og programmene er gjort så brukervennlige som mulig. Det følger også med flere spill i pakkene.

Selv om Amiga Forever og C64 Forever er ulike produkter, slås de automatisk sammen om du eier dem begge.

Jeg har testet de forrige utgavene av Amiga Forever og C64 Forever. For mer informasjon om de nyeste utgavene, kan du besøke Cloantos nettsted. Sannsynligvis kommer det mer dyptgående artikler om dem senere, da jeg har fått tilgang på testeksemplarer fra Cloanto.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.